Computergroep

de maanden Juli en Augustus zal er op de vrijdagochtenden 10.00 12.00 geen computerhulp aanwezig zijn in de Buurtkamer. Wel is er hulp aanwezig op de Woensdag avonden van 19.30 tot 21.30. Ook is het mogelijk om daar een afspraak te maken voor hulp op een ander gekozen moment. In September volgt er een nader bericht over hulp.

Buurtsoep

Iedere tweede en laatste woensdag van de maand wordt er in de Buurtkamer heerlijke soep gemaakt door een vrijwilliger. Deze maand (april) wordt er rond 12.30 tomaten-groentesoep geserveerd met stokbrood. De soep varieerd maandelijks, echter geen vega. Er wordt 3 euro eigen bijdrage gevraagd. Maximaal 10 gasten kunnen deelnemen aan de maaltijd, dus wees er snel bij.

Vrienden van de Buurtkamer

Buurtkamer De Kastanje in Hogewey is een initiatief van voor de bewoners van Weesp. Om dit werk te steunen, hebben we in 2021 de ‘Vrienden van de Buurtkamer’ opgericht. Een van de doelen van de ‘Vrienden’ was om financiële steun te verzamelen zodat we een onafhankelijke bron van inkomen zouden hebben. Ondertussen krijgt de Buurtkamer subsidie van de gemeente. Toch willen we doorgaan met de ‘Vrienden’. Een ruime kring van vrienden laat zien dat veel mensen de Buurtkamer een warm hart toedragen. Ook hopen we af en toe een beroep te kunnen doen op onze vrienden. Bijvoorbeeld als er een keer wat geklust moet worden in het gebouw of in de tuin. ‘Vrienden’ worden via Facebook op de hoogte gehouden van wat er in en om de Buurtkamer gebeurt. En we nodigen ze graag uit voor speciale activiteiten, zoals de traditionele oliebollenmiddag op Oudjaar.

Wilt u ‘Vriend’ worden of blijven, stuur dan even een berichtje naar:buurtkamerweesp@outlook.com

Een kleine donatie blijft ook welkom, maar hoeft niet.

GirNL73 SNSB 0705 7622 11

Graag even vermelden: Vrienden van de Buurtkamer, met eventueel uw emailadres zodat we u op de hoogte kunnen blijven houden.

Vriendelijke groet namens alle vrijwilligers en deelnemers,

Jarno van Westreenen,

Voorzitter Stichting Buurtkamer de Kastanje

Vrijdagochtend computer inloop

Vanaf 1 april (geen grap) gaat de computergroep 3 maanden lang op de vrijdagochtenden een service bieden nl. helpen waar we kunnen met computergebruik. Schroom niet, kom langs en gezamenlijk proberen we er uit te komen. Vragen over de computer, de software, spellen, belasting programma enzovoort. De vrijwilligers zijn in toerbeurt, Peter Sprenger de Rover, Edo von Morgen en Paul Eilkes. Wij hopen op het nut van een dergelijke service en zien je graag op de vrijdagochtend van 10 tot 12 in Buurtkamer de Kastanje.

Spreekuur Buurtkamer De Kastanje!

Vanaf 6 februari kunnen bewoners van de wijk Hogewey iedere dinsdag binnenlopen op het spreekuur in de Buurtkamer de Kastanje.

Aanwezig is dan de gebiedsmakelaar Adil El Maftouhi, eerste aanspreekpunt van de gemeente voor mensen in de buurt. Hij kan bewoners op weg helpen en kan vragen aan andere instanties zoals Ymere, de politie, de brandweer of Versa doorspelen naar hen.

De Buurtkamer is een belangrijke plek in de buurt. Hier komen bewoners bij elkaar, kunnen meedoen aan een activiteit, zelf een activiteit beginnen of een praatje maken onder het genot van een kopje thee of koffie. Tot nu toe was het spreekuur altijd op de laatste dinsdag van de maand. Maar in de loop van de tijd bleek dat er te weinig privacy was voor bezoekers, en was er beperkte ruimte voor een gesprek.

U bent van harte welkom vanaf 6 februari, elke dinsdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur!  

Buurtkamer de Kastanje
Kastanjelaan 2A
1382 RC Weesp

Het bestuur

Burendag bij Buurtkamer De Kastanje

Op 23 september 2023 vieren we vanaf 13.00 uur burendag bij De Kastanje.
Het belooft een gezellige dag te worden voor jong en oud met een leuke speurtocht en pannenkoeken eten.
Leer zo uw buurt kennen.
U bent van harte welkom om de dag met ons mee te vieren.
Aanmelden vooraf niet noodzakelijk